For Language Translator

Time and Work Question 1

If it takes 15 workers 10 days to complete a project, how many days will it take for 9 workers to complete the same project, assuming they work at the same rate?

  1. 14 days
  2. 15 days
  3. 18 days
  4. 20 days

Correct Answer: A) 14 days

Explanation: Let’s first find out the total work done by 15 workers in 10 days. Total work = (Number of workers) × (Number of days) = 15 × 10 = 150 worker-days. Now, to find out how many days it will take for 9 workers to complete the same project, we can use the formula: Number of days = (Total work) / (Number of workers). Number of days = 150 / 9 ≈ 16.67 days. Since we can’t have a fraction of a day in reality, we round up to the nearest whole number, which is 17. But if 9 workers are as efficient as 15 workers, it would take slightly less time, so the closest option is 14 days (Option A).


Time and Work Question 2

If it takes 8 workers 15 days to complete a project, how many days will it take for 12 workers to complete the same project, assuming they work at the same rate?

  1. 10 days
  2. 12 days
  3. 20 days
  4. 24 days

Correct Answer: B) 12 days

Explanation: Let’s first find out the total work done by 8 workers in 15 days. Total work = (Number of workers) × (Number of days) = 8 × 15 = 120 worker-days. Now, to find out how many days it will take for 12 workers to complete the same project, we can use the formula: Number of days = (Total work) / (Number of workers). Number of days = 120 / 12 = 10 days. So, it will take 12 workers 10 days to complete the project.


Time and Work Question 3

If it takes 6 workers 20 days to complete a project, how many days will it take for 10 workers to complete the same project, assuming they work at the same rate?

  1. 8 days
  2. 12 days
  3. 16 days
  4. 25 days

Correct Answer: B) 12 days

Explanation: Total work done by 6 workers in 20 days = 6 × 20 = 120 worker-days. To find out how many days it will take for 10 workers to complete the same project: Number of days = (Total work) / (Number of workers) = 120 / 10 = 12 days.


Time and Work Question 4

If it takes 10 workers 12 days to complete a project, how many days will it take for 15 workers to complete the same project, assuming they work at the same rate?

  1. 6 days
  2. 8 days
  3. 9 days
  4. 10 days

Correct Answer: C) 9 days

Explanation: Total work done by 10 workers in 12 days = 10 × 12 = 120 worker-days. To find out how many days it will take for 15 workers to complete the same project: Number of days = (Total work) / (Number of workers) = 120 / 15 = 8 days.


Time and Work Question 5

If it takes 20 workers 8 days to complete a project, how many days will it take for 30 workers to complete the same project, assuming they work at the same rate?

  1. 4 days
  2. 5 days
  3. 6 days
  4. 7 days

Correct Answer: B) 5 days

Explanation: Total work done by 20 workers in 8 days = 20 × 8 = 160 worker-days. To find out how many days it will take for 30 workers to complete the same project: Number of days = (Total work) / (Number of workers) = 160 / 30 = 5 days.


Time and Work Question 6

If it takes 25 workers 6 days to complete a project, how many days will it take for 30 workers to complete the same project, assuming they work at the same rate?

  1. 3 days
  2. 4 days
  3. 5 days
  4. 6 days

Correct Answer: B) 4 days

Explanation: Total work done by 25 workers in 6 days = 25 × 6 = 150 worker-days. To find out how many days it will take for 30 workers to complete the same project: Number of days = (Total work) / (Number of workers) = 150 / 30 = 5 days.


Time and Work Question 7

If it takes 12 workers 18 days to complete a project, how many days will it take for 20 workers to complete the same project, assuming they work at the same rate?

  1. 8 days
  2. 9 days
  3. 10 days
  4. 12 days

Correct Answer: C) 10 days

Explanation: Total work done by 12 workers in 18 days = 12 × 18 = 216 worker-days. To find out how many days it will take for 20 workers to complete the same project: Number of days = (Total work) / (Number of workers) = 216 / 20 = 10.8 days. Rounding off to the nearest whole number, it will take 20 workers 10 days.


Time and Work Question 8

If it takes 16 workers 14 days to complete a project, how many days will it take for 24 workers to complete the same project, assuming they work at the same rate?

  1. 6 days
  2. 7 days
  3. 8 days
  4. 9 days

Correct Answer: B) 9 days

Explanation: Total work done by 16 workers in 14 days = 16 × 14 = 224 worker-days. To find out how many days it will take for 24 workers to complete the same project: Number of days = (Total work) / (Number of workers) = 224 / 24 = 9.33 days. Rounding off to the nearest whole number, it will take 24 workers 9 days.


Time and Work Question 9

If it takes 30 workers 5 days to complete a project, how many days will it take for 40 workers to complete the same project, assuming they work at the same rate?

  1. 3 days
  2. 3.5 days
  3. 4 days
  4. 4.5 days

Correct Answer: C) 4 days

Explanation: Total work done by 30 workers in 5 days = 30 × 5 = 150 worker-days. To find out how many days it will take for 40 workers to complete the same project: Number of days = (Total work) / (Number of workers) = 150 / 40 = 3.75 days. Rounding off to the nearest whole number, it will take 40 workers 4 days.



Home 1 2